Goed nieuws voor sommigen, maar zeker voor mij; uit onderzoek blijkt dat mensen die Facebook gebruiken gemiddeld langer leven. Voor een echte social media junk zoals ik is dit dus fijn om te horen, want nu heb ik eindelijk een goed weerwoord als mijn vriend vraagt wanneer ik nou eens achter die computer vandaan kom!

Vooral mensen die handelingen deden die enigszins lijken op dingen die er gebeuren in ‘the real world’ zouden de  kans op langer leven vergroten. Wordt jij getagd in een foto of post je er net een? Da’s dus goed voor je levensverwachting!

Massaal fanatiek gaan liken? Nee hoor, dat is ook weer niet nodig. Want natuurlijk zit er ook in dit onderzoek een addertje onder het gras; het is niet per se bewezen dat Facebookers langer leven omdat ze op Facebook zitten of dat gezondere mensen gewoon vaker Facebook gebruiken.

Gebruik jij veel social media? En welke gebruik je dan het liefste? Laat het ons weten in een comment hieronder of via een van onze social media kanalen. We zijn te vinden op Facebook en Instagram. Eva’s persoonlijke Instagram account vind je hier. Natuurlijk vinden wij het leuk als je dit artikel met anderen deelt. Sharing is caring!

Sale Campagne Image Banner 710 x 145
Misschien vind je een van de volgende artikelen ook leuk om te lezen:
– Om deze redenen moet je minder vlees gaan eten
– Sport jij? Dan is het goed om te weten hoe lang de resultaten blijven!
– Vind jij avocado ook het allerlekkerst?

(Gebruikte bronnen voor dit artikel: Beau Monde, Telegraph, het volledige onderzoek is gepubliceerd in: ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’. Foto’s via Adobe Stock.)