Een heel erg waar artikel in het Parool, die ik vanuit een freelancers-hoek alleen maar kan beamen. Voor niets gaat de zon op en zo is het maar net. Dat zeggen we dan ook even #tegendebakker.

Het is een trend in schrijf-land, om alles in ruil voor het krijgen van een aantal producten te doen. Super leuk allemaal, maar het betaalt nog steeds mijn Nuon rekening niet. Laat staan mijn boodschappen bij de Albert Heijn of mijn brood bij de bakker. Want ik ga nog altijd braaf naar mijn bakker.

Een tijd geleden was er een bedrijf wat mij benaderde voor een samenwerking, ik moet toegeven; super leuke sieraden. Het voorstel was dat ik 1 exemplaar gratis van ze zou ontvangen (t.w.v. €50,-) en dat ik op mijn eventuele andere wensen 25% korting zou krijgen. Mijn volgers zouden 15% korting krijgen met een speciale code. Toen ik aangaf dat dit voor mij niets opleverde, kreeg ik een verontwaardigde mail terug met de mededeling dat ik met de afwijzing een ‘kans mis’. Ik vind van niet.

Natuurlijk ben ik soms super enthousiast over een product en schrijf ik graag een artikel en daar hoeft zelfs niet altijd iets tegenover te staan. Maar wat wij bloggers/online magazines graag willen is een langdurig samenwerkingsverband, waarbij we niet alleen spullen gedoneerd krijgen, maar af en toe ook eens gewoon de mogelijkheid om een factuurtje te sturen. Want de spullen allemaal weer op Marktplaats verkopen staat ook niet zo chique…

Bakkerij Lidl #voordebakker Brood Freelancers

Denk nou niet dat ik negatief ben, want ik vind schrijven hartstikke leuk en beleef ontzettend veel plezier aan Mrs. Anchelon. Het is alleen soms vermoeiend en teleurstellend als mensen het als een pure hobby zien, that’s all.

Hierbij dus een oproep aan potentiële werkgevers, ik werk heel graag met jullie samen. Als je me een mailtje stuurt (info@mrsanchelon.com), dan stuur ik graag mijn tarieven naar je op! En guess what? Tot en met 31 januari 2016 hanteer ik speciale prijzen waar zelfs de bakker van opkijkt.

(Photo credits: Z. Noija – Lidl bakkerij reclame, want Lidl betaalt je wel gewoon als je hebt gewerkt!)