Mijn vriend beweert dat hij altijd alles onthoudt. Toegegeven, hij onthoudt veel, maar ik vind dat hij vrij vaak ook dingen vergeet. En dan vooral dat ene belangrijke op mijn boodschappenlijstje wat hij ‘echt niet nodig had’! En dat leidt wel eens tot flinke discussies… Gelukkig kan ik nu aantonen dat ik, statistisch gezien dan, meestal meer onthou dan hij!

Bij een onderzoek onder 212 mannen en vrouwen tussen de 45 en 55 is gebleken dat vrouwen (voor de menopauze) beter dingen konden onthouden dan mannen. Het zou te maken hebben met het hormoon oestradiol. Na de menopauze gaat het geheugen van de vrouw iets achteruit, waarbij er grote onverklaarbare verschillen optraden tussen de vrouwen. Maar nog steeds werd het geheugen van de mannen verslagen!

Making nutritional choice.

Einde discussie dus, voortaan gewoon voor alle mannen braaf een boodschappenlijstje mee als we ze op pad sturen naar de supermarkt.

Heb jij een goed geheugen? Doe jij geheugenoefeningen of iets anders om je hersenen op peil te houden? Laat het ons weten in een comment hieronder of via een van onze social media kanalen. We zijn te vinden op Facebook en Instagram. Eva’s persoonlijke Instagram account vind je hier. Natuurlijk vinden wij het leuk als je dit artikel met anderen deelt. Sharing is caring! 

Sale Campagne Image Banner 710 x 145

Misschien vind je een van de volgende artikelen ook leuk om te lezen:
– Facebook gebruikers leven langer!
– Vrouwen gebruiken hun hersenen letterlijk meer dan mannen
– Ben jij de benjamin van het gezin? Dan heb je meer kans om rijk te worden!

(Gebruikte bronnen voor dit artikel: Beau Monde, Daily Mail. Foto’s via Adobe Stock)