Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen hun hersenen meer gebruiken dan mannen! Ja echt waar! Helaas is daarmee niet bewezen dat vrouwen ook echt slimmer zijn, al weten we dat natuurlijk ook wel zonder een onderzoek…

Al eerder werd er bewezen dat vrouwen meer verbindingen hebben tussen hun linker- en rechterhersenhelft dan mannen, waardoor vrouwen beter in multitasken zijn dan mannen. Mannen daarentegen hebben weer meer verbindingen binnen hun linker- en rechterhersenhelft waardoor zij beter zijn in het concentreren op 1 taak.

Al dat multitasken en heen en weer zenden van informatie tussen links en rechts heeft een andere bijkomstigheid; het brein van de vrouw is een stuk kwetsbaarder dan die van de man en heeft meer tijd nodig om te herstellen. En dat betekent dat de vrouw meer slaap nodig heeft dan de man, gemiddeld zelfs zo’n 20 minuten per dag.

Daarnaast hebben vrouwen met slaaptekort een grotere kans op de negatieve bijwerkingen daarvan zoals depressie en boosheid. Mannen met slaaptekort hebben daar niet of nauwelijks last van.

Dus de dames hebben vanaf nu dus een goede reden om hun man in het weekend ontbijt te laten maken voor de kinderen, want ja… Met al dat harde werk van ons brein hebben we onze slaap hard nodig!

Wie is er slimmer bij jullie thuis? En wie slaapt er meer? Jij of je partner? Laat het ons weten in een comment hieronder of via een van onze social media kanalen – Facebook of Instagram -. Natuurlijk waarderen wij het ontzettend als je dit artikel met anderen deelt! Sharing is caring! 

River Island Dames

Misschien vind je een van de volgende artikelen ook leuk om te lezen:
Jongste van het gezin heeft de grootste kans om rijk te worden.
– Geen groene vingers? Haal dan deze planten in huis.
– Fiets jij wel eens door het Vondelpark? Grote kans dat je dit niet wist. 

(Gebruikte bronnen voor dit artikel: Lifehack en The Independent. Foto’s via Adobe Stock)