Voor een anti-pillen-madame zoals ik is een verstandskies trekken een ware terror. Ten eerste het gevoel van de verdoving (ik haat dat zo!) en ten tweede het soort van gedwongen nemen van pijnbestrijding.

Afgelopen donderdag was ik aan de beurt, mijn linker onderverstandskies mocht eruit. ‘Mocht’, want het moest echt… Ik had het al veel te lang uitgesteld. En dan nu bijna 7 dagen laten ben ik pas pillen-af. Ik antwoordde laatst nog op een reactie op Facebook dat ik me niet meer kon herinneren wanneer de laatste keer was dat ik een paracetamol had genomen en nu heb ik de afgelopen 7 dagen genoeg paracetamol genomen voor een heel jaar, al dan niet 5.

De eerste dagen verschrikkelijk pijn, gek genoeg ook op plaatsen waar de kaakchirurg helemaal niet was geweest, plus een immense spierpijn van de spanning. Gelukkig nog steeds een normaal te aanschouwen gezicht zonder hamsterwang of blauwe plekken, mede te danken aan de ruim 1,5 uur icepack direct na de ingreep (een aanrader voor iedereen die een kies laat trekken!).

Kaakchirurg verstandskies laten trekken

Goed, zoals bekend doe ik dus nogal moeilijk over het nemen van pillen tegen kleine kwaaltjes en zo ook over mijn verstandskies trekken. Het was de tweede keer en dan zou je denken dat je weet waar je aan begint, maar helaas had ik het weer onderschat. Ik ben misschien niet zo bikkel als anderen. Mijn vriendin Rachida vertelde dat ze na 2 dagen alweer gewoon alles deed en at terwijl ik 7 dagen verder nog steeds in alle voorzichtigheid de vaatwasser inruim, omdat ik mijn hoofd niet ondersteboven wil houden.

Na een paar keer de zieligerd te hebben uitgehangen aan de telefoon met mijn beste vriendin heb ik het mezelf vergeven. Ik heb pijn, dus ik mag pillen slikken. Zoveel als ik wil, als ik maar niet de maximum dosering overschrijd. Om en om ibuprofen en paracetamol. Een verstandskies trekken is voor niemand leuk, maar voor iedereen een andere ervaring. Voor mij betekent dat: een verstandskies trekken is geen klein kwaaltje!

banner2

 

Lees hier waarom ik mijn kind liever geen pillen geef.
Benieuwd naar de schadelijkheid van je deo? Klik dan hier!