In februari 2016 zijn we op vakantie geweest naar Thailand. Na aankomst in Thailand verbleven we eerst een aantal dagen in Bangkok en daarna reisden we door naar Chiang Mai om vervolgens te gaan eiland-hoppen. Lees hier het verslag van onze reis van Chiang Mai richting het zuiden:

Het was Chinese New Year en wij hadden zwaar onderschat hoe ontzettend vol alle hotels en vluchten zouden zitten rondom die datum. Ons streven was om op een eiland ‘ergens bij Krabi in de buurt’ terecht te komen, alleen bleken alle vluchten naar Krabi vol.

chiang-mai-tempel-draak-dragon

Allereerst dan maar even zeker weten naar welk eiland we wilden gaan. Koh Phi Phi leek ons een goede optie, maar helaas was alles daar ook tjokvol. Na lang zoeken besloten we dat het dan maar Koh Jum of Ko Pu moest worden (het is hetzelfde eiland met 2 verschillende benamingen), al hadden maar weinig mensen ervan gehoord.

Omdat vliegen naar Krabi dus geen optie meer was, besloten we naar Phuket te gaan en vanaf daar te kijken hoe wij het beste op Koh Jum konden komen. Onze vlucht vanaf Chiang Mai vertrok in de extreme vroegte, maar zo zouden we een beetje op tijd aankomen op het eiland. Hoe minder waar dat idee zou zijn moest nog blijken…

Van Chiang Mai naar Phuket was een fluitje van een cent, we stonden om half 9 bij het toeristen-informatiecentrum van het vliegveld van Phuket. Er werden ons twee opties voorgehouden:
1. Met de taxi naar Krabi en dan met de boot naar Koh Jum.
2. Met de boot naar Koh Phi Phi en vanaf daar met een longtail-boot naar Koh Jum.
Optie 1 zou ongeveer even lang duren als optie 2, maar optie 2 was iets goedkoper en leek mij bovendien avontuurlijker. We kozen dus voor optie 2 en gingen onderweg naar de pier waar de ferry naar Koh Phi Phi vertrok.

thailand-reizen-met-kinderen

Na een bootreis van ruim 2,5 uur (terwijl het normaal iets korter dan 2 uur duurt), kwamen we dan eindelijk aan op Koh Phi Phi en gelijk waren we ontzettend blij dat we daar geen hotel hadden kunnen vinden. Het was namelijk ontzettend druk en wij hadden echt behoefte aan rust. Onze blijdschap werd minder toen ons werd verteld dat de longtails niet richting Koh Jum konden gaan vanwege de wilde zee…

We moesten naar Krabi met een andere ferry en vanuit daar met een pick-up (volgepropt met 10 reizigers incl. bagage!) naar een kleinere pier en vanuit daar alsnog met een longtail boot naar Koh Jum. Ik hoef niet uit te leggen dat deze gratis extra trip een slijtageslag was voor ons en vooral voor mijn 3,5 jarige dochter (die zich overigens uitstekend heeft gedragen). Ik heb wel 100 keer gewenst dat we voor optie 1 met taxi hadden gekozen… Onze raad is dus ook: als je van plan bent om in kleine bootjes te stappen, bekijk vooraf wat het weer gaat worden!

Na in het totaal meer dan 14 uur gereisd te hebben kwamen we dan eindelijk rond 9 uur aan in ons resort. Gelukkig leek het erop dat we in het Paradijs waren aangekomen! Benieuwd naar ons verblijf bij Banyan Bay Villa’s op Koh Jum? Klik dan hier voor het verslag!

koh-jum-ko-pu-banyan-bay-villas-paradise

Meer lezen over Thailand? Wij hebben leuke hotels in Bangkok (bij Khao San Road) voor je op een rij gezet. Daarnaast vertellen we welke tempels je gezien moet hebben in Bangkok. Alle artikelen over Thailand vind je hier.

banner-bag-at-you