In februari 2016 zijn we op vakantie geweest naar Thailand. Na aankomst in Thailand verbleven we eerst een aantal dagen in Bangkok en daarna reisden we door naar Chiang Mai om vervolgens te gaan eiland-hoppen. Lees mee met de reisverhalen en tips!

Wij wilden zo goedkoop en snel mogelijk van Bangkok naar Chiang Mai reizen en kozen ervoor om te vliegen. Jaren geleden ben ik een keer met de nachttrein gegaan, heel erg leuk en spannend, maar minder geschikt voor kleine kinderen. We bekeken verschillende aanbieders en kwamen uiteindelijk terecht bij Air Asia. Deze had voor ons de beste tijden en prijzen. Als je ook deze trip wil maken, kan je het beste alle aanbieders vergelijken. Let op de prijzen in- en exclusief bagage!

Woodfield Resort Chiang Mai

Na bevestiging van onze vluchtgegevens zijn we de hotels gaan afspeuren. We hadden onze zinnen gezet op Chiang Mai Thai House (v.a. 15 euro per nacht), maar helaas waren er geen kamers meer beschikbaar in dit hotel. Omdat het Chinese New Year was, bleken er heel veel hotels al redelijk vol te zitten en eerlijk gezegd sloeg de paniek dan ook een beetje toe. Uiteindelijk boekten we bij het nieuwe Woodfield Resort (v.a. 37 euro per nacht) wat gelukkig geen verkeerde keuze bleek te zijn.

Vanaf het vliegveld een taxi nemen is geen probleem, al wist onze taxi niet direct waar ons hotel was. Het is dus handig om een (Thaise) omschrijving van waar je heen moet bij je te hebben. Chiang Mai is een grote stad, maar wat taxi’s betreft geen Bangkok, er rijden er niet zoveel rond – hou daar dus rekening mee als je op pad gaat. Bij aankomst in het hotel hoorden we dat de standard room uitverkocht was en kregen wij een upgrade! Altijd fijn!

We waren van plan om 3 nachten in Chiang Mai te blijven, maar we vonden het Woodfield Resort zo’n verademing na het drukke Bangkok dat we besloten nog een extra nacht te blijven. Het hotel heeft een geweldig koel zwembad met loopbrug en zelfs een glijbaan en biedt een gratis shuttlebus naar de Evening Market, dus wij hebben ons geweldig vermaakt.

Woodfield Resort Chiang Mai

In Chiang Mai is er overdag veel tijd gaan zitten in de inkoop van artikelen voor mijn webshop, dus behalve een bezoek aan 1 tempel hebben we niet veel culturele uitstapjes ondernomen. Heel jammer want er is wel heel veel te doen in Chiang Mai, maar daar later meer over.

inkopen-in-thailand-chiang-mai-bangkok

Op de dag van vertrek moesten wij extreem vroeg opstaan voor de vlucht naar Phuket en het lieve personeel van Woodfield Resort had voor ons ontbijt-pakketjes klaar gelegd bij de receptie. Zeer attent en erg gewaardeerd. Vier dagen in Chiang Mai is veel te kort om alles mee te maken, dus wij komen zeker nog een keer terug!

kaan-co-banner1

Wil jij ook naar Thailand? Bekijk dan leuke georganiseerde reizen of boek je ticket bij KLM en stel je eigen reis samen! Als je vragen hebt mag je mij altijd mailen via info@mrsanchelon.com.

Binnenkort online:
– inkoopverslag in Chiang Mai voor KAAN&CO
– wat moet je zien en doen in Chiang Mai
– eilandhoppen in Thailand doe je zo
– georganiseerd naar Thailand

Wil jij geen artikel missen? Volg ons dan op Facebook of Eva’s instagram.