Ik hou zelf wel van een lekkere koffie op z’n tijd en heb thuis een geweldig apparaat staan, maar eigenlijk draait deze alleen dienst als ik gasten heb. Ik drink zelf namelijk graag ‘uit’, bij een leuk koffietentje dus. Chique, I know, maar op de een of andere manier smaakt het me dan lekkerder.

Ik ken genoeg mensen met een (halve) koffie-verslaving en sommigen hebben ook last van bepaalde kwaaltjes. Als je van de onderstaande dingen last hebt, is de kans groot dat je het aantal koppen koffie per dag moet gaan minderen!

Heel veel plassen
Koffie werkt vochtafdrijvend en daardoor moet je ook vaker plassen. Goede voeding zorgt ervoor dat de verplaatsing van een vloeistof naar je maag en spijsverteringskanaal langzamer gaat, daarom is het van belang dat je bij de koffie wat eet.

Midden op de dag een dip
Een koffie in de ochtend kan ervoor zorgen dat je goed wakker wordt, maar ook voor een energie-dip in de middag als de boost is uitgewerkt. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat cafeïne je productiviteit kapot kan maken. Grijp dus niet gelijk naar koffie als je energie nodig hebt.

Heel nodig naar de WC
Euh ja, koffie heeft een laxerende werking waardoor sommige koffiedrinkers ‘NU’ naar de wc moeten. Overigens hoef je geen stelselmatige koffiedrinker te zijn om hier last van te hebben.

Junge Frau mit Schlafproblemen

Verstoord slaapritme
Door (te veel) koffie val je moeilijker in slaap. Ook als je aan het einde van de middag een koffie drinkt kan dat nog van invloed zijn op het in slaap vallen. Als je hier vaak last van hebt, is het aan te raden om na 1 uur geen koffie meer te drinken.

Trillende oogleden
Door onderzoek aan de universiteit van York zijn ze erachter gekomen dat bij het drinken van cafeïne er stoffen vrij komen die de reactiviteit in spieren en zenuwen kunnen doen toenemen. Hierdoor gaan je oogleden dus trillen.

Hou jij van koffie of ben je meer een theeleut? Heb je een voorkeur voor een merk? Laat het ons weten in een comment hieronder of via een van onze social media kanalen. We zijn te vinden op Facebook en Instagram. Eva’s persoonlijke Instagram account vind je hier. Natuurlijk vinden wij het leuk als je dit artikel met anderen deelt. Sharing is caring!
MANGO New collection 500 x 500 OK

Misschien vind je een van de volgende artikelen ook leuk om te lezen:
– Ga je toevallig naar Thailand? Lees dan deze blog!
– Vrouwen gebruiken hun hersenen letterlijk meer dan mannen
– Als je een Facebook account hebt, leef je langer!

(Gebruikte bronnen voor dit artikel: Beaumonde, Happy in Shape. Beeld via Adobe Stock)