De jongste van het gezin krijgt vaak spullen van de oudere broers of zussen. Als enig kind ben ik de oudste, middelste en jongste – all eyes on me -, maar ook ik kreeg net als andere jongste kinderen de afdankertjes van anderen toen ik klein was. Vooral veel kleding van de tweeling van de beste vriendin van mijn moeder, vuilniszakken vol zelfs en dat vond ik helemaal niet erg.

Ik wil nou niet zeggen dat ik hierdoor een keiharde werker ben geworden (want dat valt best mee!), maar onderzoek heeft uitgewezen dat het jongste spruit van een gezin de meeste kans heeft om een miljoenenbedrijf te runnen als ze volwassen zijn. Het onderzoek werd gepubliceerd in The Journal Personality and Individual en onderzocht ruim 6.000 Britse mannen en vrouwen die geboren waren in 1970, met oudere broers en/of zussen natuurlijk.

Book, school, kid.

Als de Benjamin van het gezin uit een niet-zelf-ondernemend gezin komt, heeft hij of zij 49% meer kans om op hun 38e eigen baas te zijn. Bij gezinnen waar de ouders ook al een eigen onderneming hebben daalt die kans tot 18%. Volgens de onderzoekers komt dat omdat de jongste meer risico’s durven te nemen, eerder onbekende gebieden verkennen en anders durven te zijn. Is het dus toch niet zo gek als je jongere broer of zus succesvoller is dan jijzelf!

Heb jij broertjes of zusjes die jou hebben ‘ingehaald’? Of denk je dat de uitkomsten van dit onderzoek niet kloppen? Laat het ons weten in een comment hieronder of op een van onze social media kanalen! Natuurlijk vinden wij het leuk als je ons artikel met anderen deelt. 

River Island Kinderen

Meer lezen? Misschien vind je deze artikelen ook leuk:
5 dingen die je niet moet zeggen tegen je kind
Persoonlijk verhaal over je kind naar school brengen
Corrigende tik? Bestaat dat wel? Het artikel wat op social media veel commentaar kreeg!

(Bronnen: Personality and Individual Differences, Metro.co.uk & Beau Monde)