Ik heb jarenlang zonder planten in mijn huis geleefd, want iedere plant ging na een tijdje toch de pijp uit. In mijn nieuwe huis wilde ik het anders aanpakken en ben ik op zoek gegaan naar ‘makkelijke planten’. En dan bedoel ik geen cactus (ook al zijn die ook helemaal hip). Hieronder een lijstje van 5;

#1 De Kentia Palm (hoofdfoto)
Ik ben dol op palmen en de Kentia Palm heeft mooie slanke palmbladeren. In het totaal zijn er zo’n 2.000 palmsoorten op onze aardbol en de Kentia is een van de allersterkste. Met een lage lichtbehoefte en zo’n een keer per week water geven een makkelijke plant. Wil je ‘m verwennen? Besproei de plant eens in plaats van water geven en knip de bruine bladeren onderaan weg.

philodendron-makkelijke-kamerplanten

#2 De Philodendron
Van de Philodendron zijn zo’n 100 subsoorten te vinden, dus het is even kijken welke je het mooiste vind. Sommige subsoorten hebben echt een prachtige schors zodra ze wat groter worden, waardoor de plant nog mooier is. De plant heeft niet veel water nodig, maar het is wel belangrijk dat de aarde altijd vochtig is. Het is een beetje aanvoelen hoeveel de plant drinkt. Zet deze kamerplant niet in direct zonlicht, daar houdt hij niet zo van. Deze plant is iets moeilijker in onderhoud dan de andere 4.

makkelijke-kamerplanten-yucca-palmlelie

#3 De Palmlelie (links op de foto)
De Yucca, oftewel Palmlelie groeit vrij snel en is een stoere en robuuste plant. Je kan makkelijk op vakantie, want een paar weken zonder water is echt geen probleem. De palmlelie houdt van een zonnetje zo nu en dan, maar vermijd de warme middagzon. De truc bij deze plant is echt het niet te veel water geven, want dan gaan de wortels rotten.

makkelijke-kamerplanten

#4 Polyscias
Met weinig water en weinig zonlicht overleefd deze bikkel het gewoon. Als je wil dat hij lang meegaat is de enige vereiste dat je once in a while hem verwend met wat extra plantenvoeding. Laat je informeren welke het beste bij deze plant past.

makkelijke-kamerplanten-vingerplant

#5 De Vingerplant
De Vingerplant staat zowel binnen- als buitenshuis en de naam zegt het al, het blad lijkt, met een beetje fantasie, op een hand met vingers. Als de onderste bladeren lelijker zijn geworden kan je deze verwijderen. Geef deze plant wel genoeg water en een beetje zon.

banner-bag-at-you

(Bronnen: foto Philodendron via ‘Hans’, foto Kentia Palm via Hartog Palmen, foto van Palmlelie via Pinterest, Polyscias via Decoflora, Vingerplant via Stolk Potplanten. Informatie via Intratuin)