De afgelopen paar weken ben ik aan het hoesten en ‘I blaim the Dutch weather’! Daarom ben ik ook ontzettend blij dat we hebben besloten in de Kerstvakantie lekker te gaan ontsnappen aan de kou. We hebben verschillende reizen bekeken, maar for now staan deze (ei)landen in onze top 5!

Mambo Beach auf Curacao

Curacao
Bon Bini! Curacao is natuurlijk altijd heerlijk en in december en januari bijna altijd goed weer. Wij zijn er vorig jaar ook geweest (in combinatie met een reis naar Suriname) en het was echt geweldig. Curacao staat garant voor geweldige stranden, leuke feestjes, goed eten en veel Nederlanders. (zie foto hierboven)

Lagoon in Bonaire

Bonaire
Bonaire is kleiner en minder toeristisch dan buureiland Curacao, maar is zeker net zo mooi, misschien zelfs nog wel iets mooier. Vooral voor mensen die iets rustiger willen zitten is Bonaire een betere keuze. De stranden zijn hier ook prachtig wit en als je van snorkelen en duiken houdt, ben je op Bonaire aan het goede adres. Het is inmiddels jaren geleden dat ik er zelf voor het laatst geweest ben, maar de vibe van Bonaire vergeet je niet zomaar! (zie foto hierboven)

Women from Zanzibar

Zanzibar
De meeste mensen denken als je Tanzania zegt niet gelijk aan een idyllisch eiland met hagelwitte stranden, maar Zanzibar hoort toch echt bij Tanzania en is fantastisch. Het is niet voor niets dat veel mensen voor hun huwelijksreis hier naar toe gaan! Naast de prachtige stranden is Zanzibar een eiland met een rijke geschiedenis. Stone Town is een stad waar je makkelijk een aantal uren kwijt bent met lopen door de smalle straatjes en het bekijken van de prachtige architectuur. (zie foto hierboven en hieronder)

stonetown-zanzibar-reizen-afrika

Dominicaanse Republiek
De Dominicaanse Republiek is eigenlijk een all-inclusive walhalla, waarbij je bijna niet mis kan schieten. Ook hier ben je bijna altijd verzekerd van een goede strandvakantie, let alleen wel even op dat je niet in de orkaantijd een reisje boekt. Vrijwel alle hotels hebben geweldige zwembaden en een uitgebreid programma aan vermaak. Voor culturele uitstapjes is de Dominicaanse Republiek iets minder geschikt. (zie foto hieronder)

Cocotiers, bateaux et table en bois, Saona, rpublique Dominicain

Kaapverdië
Zelf ben ik hier nog nooit geweest, maar de eilanden van Kaapverdië zijn een geliefde bestemming bij veel zonaanbidders. De voormalig Portugese kolonie bestaat uit 10 eilanden, waarvan er 9 bewoond zijn. De natuur is op veel plekken nog ongerept (ook de bergen zijn echt prachtig!) en ook al staan er al grote resorts, het toerisme is hier nog niet overal volop ontwikkeld. (zie foto hieronder)

Panoramic view of Santa Maria beach in Sal Cape Verde - Cabo Ver

Op ideeën gebracht? Bekijk losse tickets naar bovenstaande bestemmingen bij KLM of TUI. Pakketreizen (inclusief een hotel) vind je hier. De leukste hotels eruit pikken? Bekijk de recensies en beschikbaarheid hier! Binnenkort een special over de door ons gekozen bestemming!

Welk (ei)land zou jij ons aanraden? Ben je wel eens op een van bovenstaande bestemmingen geweest? Laat het ons weten in een comment hieronder of via een van onze social media kanalen. We zijn te vinden op Facebook en Instagram. Eva’s persoonlijke Instagram account vind je hier. Natuurlijk vinden wij het leuk als je dit artikel met anderen deelt. Sharing is caring! 

Misschien vind je een van de volgende artikelen ook leuk om te lezen:
– Ga je toevallig naar Thailand? Lees dan deze blog!
– Vrouwen gebruiken hun hersenen letterlijk meer dan mannen
– Mijn favoriete stranden op Curacao!

(Gebruike bronnen: TUI.nl. Bovenste foto: Mrs. Anchelon. Foto van Stone Town via Africa Travel Resource. Andere foto’s via Adobe Stock)