Zwart, wit en grijs leken de afgelopen paar jaar opeens heel spontaan iedereen z’n lievelingskleuren te zijn, als je het al kleur mag noemen. Massaal over op de VT wonen stijl en al is er natuurlijk helemaal niks mis met VT wonen, ik heb ‘de Scandinavische interieur trend’ inmiddels zo ontzettend vaak voorbij zien komen dat ik er klaar mee ben.

Mijn hele aversie, of misschien kan je het beter demonstratieve houding noemen, begon te groeien toen ik vorig jaar dan eindelijk intrek mocht nemen in mijn nieuwe huis. Natuurlijk moest daarvoor flink wat geshopt worden, want ik ging van een appartement naar een ‘volwassen’ huis, waar heel wat meer in paste en ook echt heel wat meer nodig was om het huiselijk te maken.

Natuurlijk braaf inspiratie zoeken bij de Ikea, wat woonwinkels en natuurlijk ook de VT wonen. Wat bleek? De stijlen die werden uitgestald, waren totaal niet mijn ding. Natuurlijk ging ik op zoek naar alternatieven en tot mijn grote schrik bleek dat ik een extreem dure smaak had…

Het is niet erg om mooie dingen mooi te vinden en daar dan ook wat meer dan gemiddeld voor moeten neer te tellen, maar het is zo jammer dat alle lelijke en middelmatige dingen zo ontzettend goedkoop zijn. Hoe vaker ik het zag, hoe meer ik eraan begon te wennen, tot ik weer iets tegen kwam van echte kwaliteit en me realiseerde dat ik bijna ook gebrainwashed was.

Begrijp me niet verkeerd, er is echt niks mis met een stel theelichtjes van de Xenos (die heb ik zelf ook), maar het massa gebeuren begon mij meer en meer tegen te staan. Er zijn veel interieurblogs en bladen gebaseerd op de strakke Scandinavische stijl, maar na een tijdje wordt dat gewoon een beetje saai. De grijze bank met het tafeltje van draadstaal en 1 focus-kleur hebben we nu echt wel gezien en is echt niet meer origineel.

Volgens mij is het weer tijd dat iedereen zijn Scandinavische interieurtje wat meer eigen gaat maken. En echt, het kan, want voor mijn eigen winkel kan ik helemaal blij worden als ik weer iets nieuws en aparts heb gevonden. Veel van de items van mijn winkel vind je dan ook bij mij thuis. En toegegeven, ook een mandje van koperkleurige draadstaal, alleen wel een van echte kwaliteit.

Een beetje trends volgen doe ik natuurlijk ook, maar bij mij geen Eames-kopie kuipstoeltje of grijze bank opgeleukt met pastelkleuren! Ik probeer mijn huis zo eigen mogelijk te houden, ver weg van Scandinavische trend.

Hou de website in de gaten, want binnenkort zal er eindelijk weer een update online staan over de voortgang van de verbouwing van mijn huis! Al is het bijna af, de puntjes moeten zeker nog op de i worden gezet en de laatste paar veranderingen in het interieur moeten nog worden doorgevoerd. Stay tuned.

Benieuwd naar alle verbouwingsellende? Klik dan hier voor versie 1 en hier voor versie 2. Ben jij wel dol op de Scandinavische interieur trend? Laat het ons dan weten in een comment hieronder of nog beter, probeer Eva op andere gedachten te brengen door een foto van jouw Scandinavische trots te delen op onze Facebook pagina!

banner-bag-at-you