Een onsmakelijk verhaal, maar waar gebeurd; een vergeten banaan in de schooltas van mijn dochter. Naast de vreselijke geur die daar vanaf kwam, ook een ware fruitvliegjes invasie in mijn keuken. Echt ontzettend irritant! De schooltas belandde in de prullenbak (sorry), maar die fruitvliegjes kreeg ik niet zo makkelijk het huis uit.

Op internet kwam ik verschillende tips tegen om deze wanstaltige beestjes te bestrijden. De vliegjes opzuigen met de stofzuiger – geprobeerd maar toch niet heel effectief. Zie mij voor je met een stofzuiger als een ninja achter al die beestjes aan, wat blijkt? Fruitvliegjes zijn toch best snel en als het er zo veel zijn is het een heel gedoe. Het is overigens wel van belang om goed te stofzuigen als je last hebt van fruitvliegjes, maar meer om de eitjes op te zuigen dan om de fruitvliegjes zelf te pakken te krijgen. Een andere tip was basilicum-planten neerzetten, maar dat leek mij een te trage oplossing, bovendien moet ik dan weer iets nieuws in leven gaan houden.

Fruitvliegjes verjagen

De tip over een scheutje zoete drank (limonade, maar bier of witte-wijnazijn werkt ook) in een glas met een trechter van papier erin (bijvoorbeeld een koffiefilter) is voor mij de tip van het jaar. Een topoplossing! De vliegjes komen op de geur af, maar zijn niet slim genoeg om weer het glas uit te vliegen en verdrinken grotendeels in het zoete goedje. Voor onze fruitvlieg-invasie hebben we 3 sets neergezet en het leger van vliegjes was binnen een dag grotendeels gevangen.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus let ik voortaan extra goed op verstopte bananen. Andere belangrijke maatregelen om fruitvliegjes te voorkomen zijn:
– Fruit niet laten rijpen in de keuken, maar afdekken en in een kastje zetten
– Schillen direct in de vuilnisbak gooien en de zak op tijd de deur uit doen
– Vuile vaat direct afwassen
– Lege flessen (alcoholische) drank zo snel mogelijk richting de (glas)bak!

Heb jij wel eens last van (fruit)vliegjes in huis en heb je daar een ultieme tip voor waar wij nog niet vanaf wisten? Deel dit met ons door een comment achter te laten op onze website of op een van onze social media kanalen. En omdat sharing caring is, vinden we het natuurlijk heel fijn als je ons artikel met anderen deelt!

River Island Dames

Wellicht vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:
Ooit een girl-crush gehad? Lees hoe Eva dat heeft bij een andere moeder van school!
Een bijzondere ontmoeting met een bejaarde dame in de Zara Home
– Weet jij hoe je suiker herkent op de etiketten van eten? Na het lezen van dit artikel wel!
(Bronnen: Beau Monde, Oma Weet Raad)