Nazomeren op Ibiza in de herfst? Ja, dat kan echt! Met een beetje geluk vind je de zon daar zelfs nog in de winter, al wordt de kans natuurlijk wel steeds wat kleiner.

ibiza-in-de-winter

Eind oktober ben ik zelf voor het eerst in het najaar op Ibiza geweest en het was er heerlijk. Met drie echte stranddagen in onze week en een paar buitjes op de andere dagen (maar wel echt t-shirt weer), was onze trip een groot succes. Genoten van de rust op het hele eiland, want in geenszins lijkt Ibiza in de herfst op Ibiza in de hectische zomerperiode. Geen idiote taferelen met strandbedjes moeten reserveren en daarnaast ook aangenaam verrast door het prachtige groene landschap die Ibiza rijk is in de herfst.

ibiza-in-de-herfst-najaar

Voorheen ben ik meerdere keren op het eiland geweest als het zomer was, afgelopen zomer zelfs nog in augustus. Het was druk; steeds file en maar weinig rustige strandjes te vinden. Ik wil niet zeggen dat onze vakantie niet leuk was in augustus, maar ik weet wel dat mijn voorkeur nu uitgaat naar de rustige periode. Nog een pluspunt; accommodatie is in het najaar ook nog eens een stuk goedkoper (zie hier verschillende aanbiedingen), al verbleven wij bij een vriendin die op Ibiza woont.

ibiza-travel-najaar-reizen-met-kinderen

De echte party-animals kunnen in het najaar natuurlijk beter thuisblijven, want sommige discotheken en strandtenten zijn niet het hele jaar geopend. Dat is (in sommige gevallen) natuurlijk jammer, maar daar staat tegenover dat kwalitatief goede plekken vaak wel gewoon nog tot later in het seizoen open zijn en je dus minder snel ‘de verkeerde tent’ binnen stapt.

winter-op-ibiza-najaar

Ook goed nieuws is dat er nu ook het hele jaar door directe vluchten zijn vanaf Amsterdam en Eindhoven en dat al vanaf €39 (voor een enkeltje) . Ik zeg dus; Ibiza is het helemaal, vooral in het najaar!
www.transavia.com

Ben jij wel eens op Ibiza geweest? Was dat in de zomer of in een andere periode? Hoe vond je dat? Laat het ons weten in een comment op onze website of via een van onze social media kanalen. Wij zijn te vinden op Facebook en Instagram! De persoonlijke Instagram account van Eva vind je hier. Natuurlijk vinden we het leuk als je dit artikel met anderen deelt. Sharing is caring!

Misschien vind je het leuk om deze artikelen ook te lezen:
Onze ervaring bij het zwembad Destino op Ibiza
Gratis met de trein door Europa?
Eva’s top 5 Aziatische restaurants in Amsterdam