Amsterdam heeft al tijden een strand, alleen was ik daar pas 1x eerder geweest. Mijn bezoek was zo lang geleden, dat het strand voor mij onopgemerkt op een andere poem was neergestreken. Want ja, zo gaat dat bij stadsstranden, die kunnen gewoon verplaatsen.

Blijburg aan Zee is sinds 2003 een begrip en zette eigenlijk het toen ook nog nieuwe IJburg op de kaart. In 2015 verplaatste het strand naar zijn huidige locatie en een paar dagen geleden ben ik daar voor het eerst langs geweest.

strand-amsterdam-blijburg

Op Blijburg heerst een uitermate relaxte sfeer. De strandtent zit nu op de eerste verdieping, waardoor je echt een geweldig uitzicht hebt. Het restaurant werkt zoveel mogelijk met lokale producten, scharrelvlees en duurzaam gevangen vis. Naar eigen zeggen wordt er hier door de chef-kok ‘met liefde gekookt’ en dat proef je.
Op de begane grond zit een fantastische friettent ‘Schattepatat’ en een klein winkeltje waar je leuke dingen kan scoren. Mijn dochter heeft er een nieuwe prinsessenjurk gekocht, maar ze verkopen ook bikini’s en andere strandaccessoires.

winkelen-blijburg-aan-zee-ijburg

Het strand zelf is heel eenvoudig, er zijn geen bedjes of ander hip gedoe. Er zijn mensen die stoelen meenemen en wij hadden een parasol mee voor de kinderen, maar met alleen een handdoek red je het prima. Voor ons bood Blijburg aan Zee de perfecte dag en wij zullen gauw terug komen.

blijburg-aan-zee-overzicht

Handig om rekening mee te houden – als je met de tram gaat is Blijburg best nog een stuk lopen, vooral met kleine kinderen eigenlijk net iets te zwaar. De auto of fiets is dan dus aan te raden. Blijburg aan Zee is gevestigd op de Pampuslaan 501. Voor meer informatie en/of reserveringen klik hier!

Favourite Fits 2016 Image Banner 728 x 60

(Photo credits: Foto van de bar – Blijburg.nl. Andere foto’s Mrs. Anchelon)

Meer lezen?
5x lekker Aziatisch eten in Amsterdam
Een jungle in je huis ziet er zo uit!
De Scandinavische interieur trend: ik ben er klaar mee…