Het klinkt als te mooi om waar te zijn en waarschijnlijk zal het voor velen van ons ook helaas niet meer gaan gebeuren, maar Manfred Weber (de leider van de Christendemocraten in het Europees Parlement) is er serieus mee bezig; hij wil het mogelijk maken om een maand gratis door Europa te reizen met de trein.

Klein addertje onder het gras… Manfred wil het invoeren voor mensen die net 18 zijn geworden om ze zo meer ‘Europeaan’ te laten voelen. Nou ben ik de 30 al gepasseerd en wordt het voor mij dus sowieso geen werkelijkheid meer, maar eerlijk is eerlijk – ik vind het een geweldig plan, al lijkt het me ietwat onhaalbaar.

travel-to-london-mrsanchelon-telephone

Ik ben niet de enige die er sceptisch over is, Agnes Jongerius (PvdA) vind het plan ‘sympathiek, maar veel te duur’ en Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66) beschuldigd Manfred Weber er zelfs van Sinterklaas te willen spelen.

holiday-in-zeeland-mrsanchelon-travel-tips

Ons Europa leren kennen kost vandaag (helaas) dus gewoon nog geld. Heb jij veel door Europa gereisd? Waar moeten de 18-jarigen zeker weten langs gaan? Vind jij het gratis reizen door Europa een goed plan? Laat het ons weten in een comment hieronder of op een van onze social media kanalen. Natuurlijk stellen we het op prijs als je ons artikel met anderen deelt. 

NL Image Banner 728 x 90

Misschien vind je de volgende artikelen ook leuk om te lezen:
Reizen door Europa? Vergeet deze steden niet op je lijstje te zetten
Ultieme tip voor Londen? Dat zocht Suzanne voor ons uit!
Dit wist jij vast nog niet over het Vondelpark…

(Gebruikte bronnen voor dit artikel: nu.nl. Foto’s via Adobe Stock en Mrs. Anchelon)