Inmiddels weet iedereen het, ik ben dol op Aziatisch eten. Een tijdje geleden schreef ik over mijn 5 lievelingetjes in Amsterdam en nu heb ik onlangs mijn 6e ontdekt. Adam & Siam; best of both worlds als je het mij vraagt!

adam-siam-rokin-amsterdam

De ontdekking van dit geweldige restaurant was geheel onverwacht, ik was namelijk eigenlijk onderweg om een nieuw boek te kopen (voor de geïnteresseerden; deze!). Afgeleid door alle volle terrasjes op het Rokin bedachten mijn nichtje en ik dat het ook wel eens lekker kon zijn om even te gaan zitten en gelukkig zagen we een leeg plekje bij Adam & Siam.

adam-siam-terras-rokin-amsterdam

Ik bestelde pompoensoep en mijn nichtje nacho’s. De pompoensoep was echt overheerlijk en al zijn nacho’s echt niet mijn ding – het bakje is helemaal opgegaan. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik vroeg of ik even binnen mocht kijken in deze nieuwe tent. Ik werd door het personeel rondgeleid en kwam erachter dat een van de mede-eigenaren bij een van mijn top 5-jes hoort; Bangkok. Zelfs mijn lievelingsgerecht, kip met cashewnoten, stond hier ook op de kaart!

adam-siam-amsterdam

Adam & Siam is naast een restaurant ook een plek waar je langs kan gaan om cultuur op te snuiven, er zijn namelijk ook verschillende exposities te zien. Elke 2-3 maanden wisselen ze van thema, maar altijd met het samensmelten van culturen in het achterhoofd.

adam-siam-amsterdam-rokin

Je raadt het al, mijn nieuwe place-to-be is dus Adam & Siam. Wil je meer weten? Bekijk dan hun website. Adam & Siam is elke dag geopend van 12:00-01:00 en heeft 2 ingangen; op het Rokin 93 en Nes 104-110. Tot gauw!

adam-siam-restaurant-thai-amsterdam

Weet jij een (Aziatisch) restaurantje waar ik zeker weten kennis mee moet maken? Ik stel het zeer op prijs als je het me laat weten in een comment hieronder of via een van onze social media kanalen. Ken je Adam & Siam en ben je net zo enthousiast als ik? Natuurlijk vinden we het fijn als je ons artikel dan met anderen deelt!


Nieuwe merken dames 728x90

(Good to know: dit artikel is niet tot stand gekomen door een samenwerking met Adam & Siam, maar door oprecht enthousiasme. Photocredits: tweede foto – de lampen boven de bar – via de FB pagina van Adam & Siam. Alle andere foto’s van Mrs. Anchelon)