Vanochtend stond ik in mijn kloffie in de Zara Home om nog wat beddengoed en handdoeken te kopen voor mijn B&B die nu langzaamaan toch echt van start gaat. Er liep een dame in een prachtig blauw vest met keurig wit/grijs gekamde haren langs mij in de winkel en ik moest me gewoon even omdraaien om haar beter te bekijken.

Ik bekeek de dame van top tot teen, haar hele outfit was ‘color coordinated’, ze had prachtige sieraden om en ze was oud, maar had een hippere look dan alle andere aanwezigen in de Zara Home. Naast haar leek ik wel een vuilniszak aan te hebben en omdat ik vind dat men elkaar wel wat vaker mag complimenteren deed ik dat ook.

zara-home-bedding-pink-beddengoed-amsterdam

‘Mevrouw, wat ziet u er prachtig uit!’. De dame draaide zich naar mij om en al kon ik haar ogen niet zien door de extravagante zonnebril die ze droeg, denk ik dat er een glinster in haar ogen verscheen. ‘Ik krijg al de hele dag complimentjes, maar ik heb maar gewoon wat bij elkaar geraapt!’. Goed geraapt dan, deze vrouw had duidelijk gevoel voor stijl. Ze vertelde mij dat ze al 72 is en haar man zelfs al 84. Op dit moment wonen ze nog in een grachtenpand, maar ze gaan verhuizen en in hun nieuwe huis wil ze graag een kast met schuifdeuren en spiegels. ‘Zo kan ik goed kleur bij kleur hangen’.

De tijd dat bejaarden achter de geraniums moeten zitten is voorbij. De definitie van bejaard is ietwat onduidelijk, over het algemeen is dat wanneer je boven de 65 bent, maar ik ben voor het invoeren van ‘bejaard nieuwe stijl’. Deze dame kwam totaal niet bejaard over en ik vind ook eigenlijk dat het woord bejaard totaal niet bij haar past. Er is duidelijk een groep ouderen die nog heel ondernemend is en dat ook uitstraalt, deze bijzondere vrouw was daar een van.

Na een paar minuten met de vrouw gesproken te hebben, voelde ik me alsof ik een nieuwe kracht ontdekt had. Ik had al voornemens mijn kast eens goed uit te ruimen en daar ga ik direct mee beginnen. Vuilniszakken-outfits de deur uit, bejaard-nieuwe-stijl-look de deur in. Mevrouw, als u dit toevallig leest (want u bent hip genoeg om te internetten), bedankt voor ons gesprek – ik ben er helemaal van opgefleurd!

banner-madam-stoltz

(Over de foto’s: Foto van het beddengoed is van de Zara Home – Foto van de dame is via Adobe Stock en is dus niet de dame die ik tegenkwam in de Zara.)