Ik ben een luxepoes en ik schaam me er niet voor. Vroeger ging ik vaak op stap, maar als je moeder wordt, dan ga je liever wat vroeger naar bed. Uit eten gaan is dan een goede tussenoplossing. Ik hou van een beetje chique en ik ben dol op Aziatisch – niet al te pittig alstublieft. Daarom deel ik met jullie mijn huidige top 5 favoriete Aziatische restaurants in Amsterdam.

Dynasty 
Met stip op nummer 1 staat Dynasty. Het ietwat mysterieuze interieur heeft me altijd aangetrokken. Ik bestel eigenlijk altijd hetzelfde: spicy thai beef salad (wel pittig!) en secret of the ox. Eigenlijk is het net iets te veel voor mij om helemaal op te eten, maar omdat ik het zo ontzettend heerlijk vind eet ik bij Dynasty dus altijd te veel. Waar je me wakker voor mag maken? Dynasty dus.
Waar: Reguliersdwarsstraat 30 | Telefoonnummer: 020-6268400 | website | hoofdfoto

chang-i-amsterdam-restaurant

Chang-i
In maart 2014 schreef ik al over dit restaurant op deze website en het is nog steeds een van mijn lievelingsplekken. Het eten is hier heerlijk en het restaurant is perfect voor een avondje uit. Als je met een grotere groep bent kan je ook plaatsnemen in een van de zijkamers, maar dit moet je wel even van te voren bespreken.
Waar: Jan Willem Brouwestraat 7 | Telefoonnummer: 020-4701700| Website | foto hier boven

orbit-restaurant-amsterdam

Orbit
Dit restaurant geeft mij een beetje het gevoel als mijn eerste liefde. Ik heb hier meerdere keren mijn verjaardag gevierd, meerdere keren tot veel te laat blijven hangen en eigenlijk altijd ontzettend lekker gegeten. De inrichting is voorin heel strak en achterin iets meer casual. Eigenaar Danny is een perfecte gastheer en zorgt ervoor dat iedereen zich speciaal voelt.
Waar: Scheldestraat 95 | Telefoonnummer: 020-6722922 | website | foto hierboven

sushi-sapporo-amsterdam

Sapporo
Deze teppanyaki en sushi bar is naast Orbit. Voor geweldige sushi moet je hier zijn en natuurlijk kan je ook andere heerlijke gerechten bestellen. Ik neem meestal het keuzemenu met 1 of 2 verschillende sushi rolls vooraf. De gerechten zijn perfect om te delen en aan de teppanyaki-tafel zitten is echt een feest.
Waar: Scheldestraat 99 | Telefoonnummer: 020-4710039 | website | foto hierboven

restaurant-bangkok

Bangkok
Iets minder chique uitziend dan mijn andere favorieten, maar Bangkok is echt overheerlijk. De kip met gebakken cashewnoten is super spicy, maar echt de beste in town. Tot nu toe heeft geen enkel ander restaurant hun kip met cashewnoten kunnen overtreffen. Ook handig: afhalen kan ook!
Waar: Reguliersdwarsstraat 117 | Telefoonnummer: 020-6273030 | website | foto hierboven

Naar welke Aziatische restaurants in Amsterdam ga jij graag? Of heb jij een andere favoriete keuken? Laat het ons weten op onze Facebook pagina. Wil je meer weten over all you can eat restaurants? Dat lees je hier.

banner-bag-at-you

Bronnen: Alle foto’s zijn via de website of Facebook pagina van de betreffende restaurants verkregen.