Door de jaren heen leert je kind heel wat van jou. Er zijn alleen een paar verschillende dingen die essentieel zijn voor het volwassen leven van je kind. Als je deze 7 dingen bewust tegen je kind zegt, zullen ze daar later profijt van hebben.

1.) Open deur, maar ‘ik hou van je’ is heel belangrijk. Natuurlijk zijn het niet alleen de woorden die het ‘m doen, maar door het regelmatig te benadrukken zullen kinderen zich zelfverzekerd voelen.

2.) Heeft je kind iets gepresteerd? Dat kan van alles zijn; een mooie tekening of een goed cijfer voor een proefwerk. Spreek uit dat je trots bent. Hiermee stimuleer je goed gedrag.

tekening-maken-parade-amsterdam

3.) Iedereen doet wel eens iets verkeerd, ook als je moeder of vader bent. Sorry zeggen is een must, want daarmee leer je je kind dat je fout toegeven goed is en dat ‘sorry’ zeggen niet moeilijk hoeft te zijn.

4.) Ja, die engeltjes zijn niet altijd even lief, maar nadat ze op hun kop hebben gehad en de straf hebben uitgezeten kan je best zeggen dat het ze vergeven is. Eeuwige boosheid is namelijk voor niemand goed.

5.) Iedereen kent het wel, je kind vraagt en vertelt je duizend dingen op een dag. Soms is het daarom goed om bij een belangrijk verhaal even aan te geven dat je nu echt luistert!

6.) Geef je kinderen door de jaren heen steeds meer verantwoordelijkheid en benadruk dit ook door het uit te spreken. ‘De planten water geven is nu jouw verantwoordelijkheid!’. Hierdoor worden kinderen zelfstandiger.

makkelijke-kamerplanten-yucca-palmlelie

7.) Stimuleer je kind door te zeggen dat je in ze gelooft. ‘Je kan dit wel!’ voordat ze het moeilijke wiskunde proefwerk moeten gaan maken. Hierdoor zullen ze succesvoller zijn in de dingen die ze doen!

Ben jij je bewust van de bovenstaande 7 dingen die je tegen je kind moet zeggen? Welke dingen zeg jij regelmatig tegen jouw prins of prinses? Laat het ons weten in een comment hieronder of op een van onze social media kanalen. Klik hier voor onze Facebook en hier voor ons Instagram-account.River Island Baby